TOP 5 kandidátov na najlepšie brániaceho útočníka v NHL 2014/15

Hokejoví útočníci milujú strieľanie gólov, avšak vždy majú aj nejaké defenzívne povinnosti. Najlepšie brániaci útočník v NHL získava už od roku 1978 Trofej Franka J. Selkeho, ktorá je pomenovaná po bývalom kanadskom hokejistovi. Prestížne ocenenie získal najviackrát Bob Gainey (4). Stále aktívny Pavel Daciuk (3) má šancu na jeho dostihnutie.

Selke Trophy (wikimedia.org)5. Colin Wilson, Nashville Predators

Stále ešte veľmi mladý center strávil svoju doterajšiu kariéru v rámci NHL v hlavnom meste country. Súčasná sezóna je pre neho zatiaľ najlepšou a už teraz prekonal viaceré osobné maximá, pričom sa dá predpokladať že vo zvyšku sezóny ich ešte navýši. V súčasnosti profituje najmä zo zmeny herného systému „predátorov“, ktorý zaviedol ich nový tréner. Okrem zlepšenia útočných schopností však nezabúda využívať dobré predpoklady pre obrannú činnosť.
Colin Wilson (predators.nhl.com)

4. Pavel Daciuk, Detroit Red Wings

Spolu so Švédom Henrikom Zetterbergom najväčšia hviezda a dlhoročná opora „červených krídel“. Širokej verejnosti známy najmä vďaka šikovným ručičkám, ktoré za roky jeho kariéry spravili štatistov z mnohých hviezdnych brankárov. V súčasnosti sú ale pre detroitský klub len ťažko doceniteľné defenzívne schopnosti tohto ruského veterána, ktorý už má na konte celkovo 3 Selke Trophy.

Pavel Daciuk (thestar.com)3. Tyler Johnson, Tampa Bay Lightning

Už v mladom veku jeden z najdôležitejších pilierov úspechu „bleskov“. Okrem veľmi dobrých štatistík v kanadskom bodovaní, kde momentálne dokonca zatieňuje Stevena Stamkosa, sa drží medzi najlepšími v hodnotení +/-. Dá sa povedať, že už nielen svojím vzrastom začína pripomínať bývalú legendu klubu Martina St.Louisa.

Tyler Johnson (nhlshout.com)2. Ryan Kesler, Anaheim Ducks

Dlhoročný obávaný kanonier Vancouveru Canucks, ktorý profitoval najmä zo spolupráce dvojičiek Sedinových. V posledných sezónach sa z neho stával čoraz viac univerzálny hráč a potvrdzuje to aj u svojho súčasného zamestnávateľa, kde okrem podpory útoku odvádza aj ťažko nahraditeľnú špinavú robotu. Už aj počas minulej sezóny sa hovorilo o ňom ako o možnom kandidátovi na ocenenie pre najlepšieho brániaceho útočníka a v tejto sezóne oprávnenosť tvrdení len podtrháva.

Ryan Kesler1.Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

V súčasnosti nepochybne jeden z najuniverzálnejších, ak nie vôbec najuniverzálnejší center. Jasne to potvrdzuje zisk Selke Trophy z roku 2013 a iba to podčiarkuje jeho nominácia v predošlej sezóne. Dvojnásobný zlatý olympijský medailista a tiež dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára je skutočne prototypom hráča, ktorého by do svojich radov privítal každý klub.

Jonathan Toews (nextimpulsesports.com)Súvisiace články

• Rozhodcu z NHL suspendovali za pohárik tequily

• TOP 10 momentov z NHL All-Star víkendu

 

Komentáre

Pin It