TOP 5 tvorcov hry v Premier League 2014/15

Tvorcovia hry sú v tieni strelcov, ale bez nich sa nevyhráva. Pozrite si TOP 5 špílmachrov v anglickej Premier League 2014/15.

5. Stewart Downing (West Ham, Anglicko, 30 rokov)

Bývalý hráč FC Liverpool sa vo West Hame našiel a vychutnáva si pozíciu centrálneho alebo ofenzívneho záložníka. Po 23 kolách má výborné štatistiky. Strelil 5 gólov, zaznamenal 7 asistencií a jeho prihrávky majú úspešnosť 85%. Pokúša sa o prekvapivé dlhé a krížne prihrávky, rád rozhadzuje lopty spoluhráčom z hĺbky poľa. Vo veku 30 rokov má možno životné sezóny ešte iba pred sebou.

Downing (express.co.uk)4. Gylfi Sigurdsson (Swansea, Island, 25 rokov)

Mladý islandský špílmacher využíva svoju výšku 186 centimetrov a veľký fyzický fond, čo mu dáva výhodu pred typicky malými tvorcami hry. Dokáže odobrať loptu a zároveň založiť rýchly protiútok. V tejto sezóne má na konte 8 asistencií a výborne si rozumel s útočníkmi Bonym a Gomisom. Jeho úspešnosť prihrávok je 86%.

Sigurdsson (bbc.co.uk)3. Santi Cazorla (Arsenal Londýn, Španielsko, 30 rokov)

Španielsky tvorca hry trošku trpí na nevyrovnanosť výkonov, no vyzerá to tak, že postupne sa dostal do formy. Má na konte 6 asistencií, z toho 5 v posledných dvoch mesiacoch, a zároveň zaznamenal 6 gólov. Jeho úspešnosť prihrávok je 88%. Má výborné protiútoky, ale aj dlhé prihrávky. Pýši sa brilantnou technikou a patrí k najlepším „obojnohým“ futbalistom na svete.

Santi Cazorla (justonthefootballblog.blogspot.com)2. Dušan Tadič (Southampton, Srbsko, 26 rokov)

Southampton a Tadič zažívajú výbornú sezónu, v ktorej priebehu si vybudovali rešpekt u všetkých tímov Premier League. Tadič má na konte 3 góly a 7 asistencií, pričom 6 z nich zaznamenal v prvých 8 ligových zápasoch a nakopol tak „Saints“ k pamätnej sezóne. V minulej sezóne dosiahol v holandskom FC Twente až 14 asistencií. Vyniká rýchlou hrou a rozhodnutiami, výborným čítaním hry a presnými krížnymi prihrávkami.

Dušan Tadič (dailystar.co.uk)1. Cesc Fabregas (Chelsea Londýn, Španielsko, 27 rokov)

Španielsky stredopoliar Chelsea Londýn je momentálne jednoznačne najlepším špílmachrom anglickej Premier League, do ktorej sa vrátil vo hviezdnej forme. Doteraz dosiahol neuveriteľných 15 asistencií a vo zvyšku sezóny bude poľovať na rekordných 20 gólových prihrávok Thierryho Henryho. Fábregas má úspešnosť prihrávok 87%. V porovnaní s minulosťou hrá o čosi hlbšie a tento post mu v spolupráci s Nemanjom Matičom sedí ako uliaty.

Cesc Fábregas (skysports.com)Súvisiace články

• TOP 10 najdrahších futbalových jedenástok európskych veľkoklubov

• TOP 5 futbalistov Premier League s najväčším počtom vlastných gólov

Komentáre

Pin It