5 rekordov, ktoré môže dosiahnuť Messi v sezóne 2014/15!

Lionel Messi, to je veľký malý hráč a futbalový génius. Podľa niektorých odborníkov či fanúšikov dosiahol už teraz titul najlepšieho futbalistu všetkých čias. V „áčku“ FC Barcelona debutoval vo veku 17 rokov v októbri 2004 ako tretí najmladší hráč klubovej histórie a v tom čase bol najmladším hráčom v najvyššej španielskej súťaži. Odvtedy získal desiatky individuálnych i tímových trofejí a zaradil sa k najznámejším športovcom sveta. Prekonal mnohé fúzaté rekordy a momentálne je vo veku 27 rokov historicky najlepším strelcom katalánskeho klubu, najlepším strelcom „El Clásica“ či historicky jediným kanonierom, ktorý dal bez prerušenia série gól všetkým tímom z ligy.

Lionel Messi (bleacherreport.net)To je Leo. Jedinečný argentínsky virtuóz, na ktorého budúcnosť sme všetci zvedaví. Aj v aktuálnej sezóne 2014/15 môže prekonať viacero rekordov či míľnikov.

A) Historicky najviac gólov v La Lige 

Takmer 60-ročný rekord Telma Zarru sa otriasa v základoch. Messimu chýba už len pár gólov. Najbližším konkurentom spomedzi aktívnych hráčov je Cristiano Ronaldo, ktorý má ako jediný priemer viac ako jeden gól na zápas, no stále ešte nedosiahol hranicu 200 gólov, keďže do Španielska prišiel neskôr.

1. Telmo Zarra (251 gólov)

2. Lionel Messi (245 gólov)

3. Hugo Sanchez (234 gólov)

4. Raúl (228 gólov)

5. Alfredo Di  Stefano (227 gólov)

B) Najviac hetrikov v La Lige

V tejto štatistike mu šliape na päty opäť tradičný konkurent z Realu Madrid. Argentínsky reprezentant už zažil sezóny s viac ako piatimi hetrikmi, takže k dosiahnutiu „hetrikového vrcholu“ je pomerne blízko.

1. Telmo Zarra (277 zápasov, 22 hetrikov), Alfredo Di Stefano (331 zápasov, 22 hetrikov)

3. Lionel Messi (280 zápasov, 19 hetrikov), Cristiano Ronaldo (167 zápasov, 19 hetrikov)

C) Najviac gólov v Lige majstrov

V tejto elitnej súťaži je „lámanie“ rekordov ešte zložitejšie. Súperi sú kvalitnejší a zápasov je menej. Napriek tomu aj tu je Messi veľmi blízko k vrcholu štatistiky.

1. Raúl (142 zápasov, 71 gólov)

2. Lionel Messi (86 zápasov, 67 gólov)

Cristiano Ronaldo (103 zápasov, 67 gólov)

4. Ruud Van Nisterlooy (73 zápasov, 56 gólov)

5. Thierry Henry (112 zápasov, 50 gólov)

D) Dosiahnutie gólu v 250 „barcelonských“ zápasoch

Je to neuveriteľné, no argentínsky klenot strelil aspoň jeden gól už v 223 zápasoch za „Barcu“. Znamená to, že má na dosah míľnik 250 duelov. Stačí ak skóruje aspoň raz v ďalších 27 stretnutiach.

E) 200 gólov na štadióne Nou Camp

Leo zaznamenal „doma“ doteraz 197 presných zásahov, takže dosiahnutie 200-gólového míľniku je vysoko pravdepodobné. Na druhom mieste je s veľkou stratou Samuel Eto’o so 78 gólmi.

Lionel Messi v reklame pre telekomunikačnú firmu (youtube.com)Vplyv na Messiho štatistiky môže mať príchod kanoniera Suáreza, ktorý sa dostane do hry na konci októbra. Nechajme sa prekvapiť, ako bude vyzerať ich spolupráca. A aký je tvoj tip? Ktoré rekordy a míľniky dosiahne Leo už v tejto sezóne?

(rb)

Súvisiace články:

• Messi si pozrel svoj dres vytetovaný na chrbte fanatika!

• ZÁBAVNÉ VIDEO: Ako jedia futbalisti Messi, Maradona či Ronaldo?

• TOP 50 hráčov v hre FIFA 15!

Komentáre

Pin It